Meny vecka 41

Även om vi ständigt får mycket uppskattning för den vackra miljön och utsikten, är det ändå alltid måltiderna som serveras i vår restaurang som får allra mest beröm hos oss. I vår restaurang kan du förvänta dig högsta kvalitet när det gäller både mat och service!

Restaurangen når du på telefonnummer 08-540 26711

MÅNDAG

LUNCH

  • Grönkålssallad – dijonaise, tranbär, solfrö

  • Havets wallenbergare – brynt smör, gröna ärtor, lök, potatispuré

MIDDAG

  • Friterad potatisterrin – tångrom, dillmajonnäs, finhackad silverlök

  • Grillad flankstek – chimichurri, zucchini, paprika, rostad potatis

  • Björnbärsmousse – kakao- och mandelbrownie, lakritskräm, kanderad mandel

TISDAG

LUNCH 

  • Cesarsallad – räkor, krutong

  • Rökt pluma – råraka, gräslöksmajonnäs, syrad lök, salladslök, tomat

MIDDAG

  • Rostad parmesansoppa – färskostkräm, bakad purjolök, ättiks- och honungsglaserat rökt sid/äsk, rostade parmesanchips

  • Röding – stekt shiitake, bakad svartrot, schalottenlök, brynt smör, syrlig äpple- och ingefärspuré, brynt smör, kokt potatis

  • Chokladmousse – mandelbotten, björnbärsgelé, pumpanougatine

ONSDAG

LUNCH  

  • Tabbouleh – myntayoghurt, granatäpple

  • Färsbiff – karamelliserad lök, skysås, saltgurka, kokt potatis

MIDDAG 

  • Laxtartar – picklade senapskorn, chips på skärgårdslimpa, dill- och pepparrotsemulsion

  • Gårdstupp – rödvinssås, skogschampinjoner, picklad rödlök, rökt sid/äsk, mandelpotatispuré

  • Bakad citroncurd – italiensk maräng, bakad mördeg, blåbär

TORSDAG

LUNCH 

  • Quinoasallad – fetaost, bönor, linser

  • Pankostekt kyckling – tonkatsusås, kålsallad, sesamdressing, kokt ris

MIDDAG 

  • Råbif – picklad jordärtskocka, karljohanmajonnäs, jordärtskockschips, krasse, portvinssirap

  • Långarygg – vaniljsmörsås, rostad blomkål, pumpapuré, rostad frömix, grönkål, kokt potatis, dill- och gräslöksolja

  • Äpple- och kanelkompott – vanilj- och tonkakräm, sockerrostad nakenhavre

FREDAG

LUNCH

  • Tomat och mozzarella – pestodressing, rostade pumpafrön

  • Grillad laxfilé – gremolatastekt haricots verts, hollandaise, örtslungad potati

MIDDAG

  • Friterad potatisterrin – tångrom, dillmajonnäs, finhackad silverlök

  • Grillad flankstek – chimichurri, zucchini, paprika, rostad potatis

  • Vispad havtornspannacotta – hallon & granatäppelsirap, rostade kokoschips, kokoskrutong

MIDDAG (restaurang abonnerad)
  • Lammrostbiff – potatisgratäng, rosmarinsås, äpple & lök

  • Tiramisu i glas

LÖRDAG

LUNCH

  • Tabbouleh – myntayoghurt, granatäpple

  • Färsbiff – karamelliserad lök, skysås, saltgurka, kokt potatis

MIDDAG

  • Råbiff – picklad jordärtskocka, karljohanmajonnäs, jordärtskockschips, krasse, portvinssirap

  • Långarygg – vaniljsmörsås, rostad blomkål, pumpapuré, rostad frömix, grönkål, kokt
    potatis, dill- och gräslöksolja

  • Äpple- och kanelkompott – vanilj- och tonkakräm, sockerrostad nakenhavre

Söndag

Julbord – hemlagade juldelikatesser kombinerat med läckra skaldjur
LUNCH
  • Rostade betor – ädelost, balsamicosirap, rostade frön

  • Rimmad oxbringa – råstekt potatis, lök, pepparrotssås, legymsallad

SÖNDAG

LUNCH
  • Krämig rotsellerisoppa
  • Linsmoussaka – fetaost
  • Mustig högrevsgryta – champinjoner, syltlök, rotfrukter