Meny vecka 41
Även om vi ständigt får mycket uppskattning för den vackra miljön och utsikten, är det ändå alltid måltiderna som serveras i vår restaurang som får allra mest beröm hos oss. I vår restaurang kan du förvänta dig högsta kvalitet när det gäller både mat och service!
Restaurangen når du på telefonnummer 08-540 26711
MÅNDAG
LUNCH
Grönkålssallad – dijonaise, tranbär, solfrö
Havets wallenbergare – brynt smör, gröna ärtor, lök, potatispuré
MIDDAG
Friterad potatisterrin – tångrom, dillmajonnäs, finhackad silverlök
Grillad flankstek – chimichurri, zucchini, paprika, rostad potatis
Björnbärsmousse – kakao- och mandelbrownie, lakritskräm, kanderad mandel
TISDAG
LUNCH
Cesarsallad – räkor, krutong
Rökt pluma – råraka, gräslöksmajonnäs, syrad lök, salladslök, tomat
MIDDAG
Rostad parmesansoppa – färskostkräm, bakad purjolök, ättiks- och honungsglaserat rökt sid/äsk, rostade parmesanchips
Röding – stekt shiitake, bakad svartrot, schalottenlök, brynt smör, syrlig äpple- och ingefärspuré, brynt smör, kokt potatis
Chokladmousse – mandelbotten, björnbärsgelé, pumpanougatine
ONSDAG
LUNCH
Tabbouleh – myntayoghurt, granatäpple
Färsbiff – karamelliserad lök, skysås, saltgurka, kokt potatis
MIDDAG
Laxtartar – picklade senapskorn, chips på skärgårdslimpa, dill- och pepparrotsemulsion
Gårdstupp – rödvinssås, skogschampinjoner, picklad rödlök, rökt sid/äsk, mandelpotatispuré
Bakad citroncurd – italiensk maräng, bakad mördeg, blåbär
TORSDAG
LUNCH
Quinoasallad – fetaost, bönor, linser
Pankostekt kyckling – tonkatsusås, kålsallad, sesamdressing, kokt ris
MIDDAG
Råbif – picklad jordärtskocka, karljohanmajonnäs, jordärtskockschips, krasse, portvinssirap
Långarygg – vaniljsmörsås, rostad blomkål, pumpapuré, rostad frömix, grönkål, kokt potatis, dill- och gräslöksolja
Äpple- och kanelkompott – vanilj- och tonkakräm, sockerrostad nakenhavre
FREDAG
LUNCH
Tomat och mozzarella – pestodressing, rostade pumpafrön
Grillad laxfilé – gremolatastekt haricots verts, hollandaise, örtslungad potati
MIDDAG
Friterad potatisterrin – tångrom, dillmajonnäs, finhackad silverlök
Grillad flankstek – chimichurri, zucchini, paprika, rostad potatis
Vispad havtornspannacotta – hallon & granatäppelsirap, rostade kokoschips, kokoskrutong
MIDDAG (restaurang abonnerad)
Lammrostbiff – potatisgratäng, rosmarinsås, äpple & lök
Tiramisu i glas
LÖRDAG
LUNCH
Tabbouleh – myntayoghurt, granatäpple
Färsbiff – karamelliserad lök, skysås, saltgurka, kokt potatis
MIDDAG
Råbiff – picklad jordärtskocka, karljohanmajonnäs, jordärtskockschips, krasse, portvinssirap
Långarygg – vaniljsmörsås, rostad blomkål, pumpapuré, rostad frömix, grönkål, kokt
potatis, dill- och gräslöksoljaÄpple- och kanelkompott – vanilj- och tonkakräm, sockerrostad nakenhavre
Söndag
Julbord – hemlagade juldelikatesser kombinerat med läckra skaldjur
LUNCH
Rostade betor – ädelost, balsamicosirap, rostade frön
Rimmad oxbringa – råstekt potatis, lök, pepparrotssås, legymsallad
SÖNDAG
LUNCH
- Krämig rotsellerisoppa
- Linsmoussaka – fetaost
- Mustig högrevsgryta – champinjoner, syltlök, rotfrukter