Vårt välgörenhetsprojekt Skåvangåvan

8 mars 2018 15:47

Värdefulla engagemang

Engagerade både socialt och i miljöfrågor

Att göra något gott både för miljön och våra medmänniskor är viktigt för oss på Skåvsjöholm. Därför startade vi under 2018 Skåvangåvan. Sedan långt tillbaka är vi till exempel ISO-certifierade och Svanenmärkta för att minska vårt avtryck på miljön. Vi jobbar aktivt med att hela tiden göra förbättringar och ställer krav på leverantörer och hur vi själva agerar på plats på Skåvsjöholm. Att minska matsvinn och att använda energin på rätt sätt är också viktiga beståndsdelar i vårt miljöengagemang och vi vet att det även är betydelsefullt för dig som åker på konferens.

Samarbete med Naturskyddsföreningen

Vi ligger vackert i skärgården vid en vik av Östersjön, och vi är glada över att få bidra till att rädda den. Och vad vore Skåvsjöholm utan Östersjön? Sedan 2017 skänker vi årligen 100.000 kronor till Naturskyddsföreningens arbete med att rädda vattnet i våra havsvikar. Besök gärna vår utställning kring ämnet, nästa gång du är på konferens eller möte hos oss!

Skåvangåvan

Vi stöder Situation Stockholms viktiga arbete sedan många år, men kände att vi att vill öka engagemanget i sociala sammanhang ytterligare. Så, mot den bakgrunden föddes för vårt välgörenhetsprojekt Skåvangåvan! Skåvangåvan innebär att en i personalen själv får välja ett välgörande ändamål som ligger just hen varmt om hjärtat,  Skåvsjöholm donerar sedan 1500 kronor till utvalt ändamål. Nu senast valde vår kökschef Simon Söderberg att skänka sin Skåvangåva till Läkare utan gränser. Mycket bra val tycker vi!

Tidigare har följande blivit utvalda: Nattvandrarna Åkersberga, Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskningen, Suicide Zero, Hundar utan hem, Missing People, Norrtälje katthem, Kvinno- & tjejjouren i Vallentuna, Giving People, Solgläntans katthem i Vallentuna, SPEC Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd, The Ocean Cleanup, Hjärnfondens Alzeimerforskning,  Djurens rätt, Narkolepsiföreningen och Vid din Sida.