Restaurangen

Vi lagar allt från grunden

Har man bra råvaror behöver man inte konstla till det. Det är vad vi tror på. Det vi serverar skall vara äkta och genuint från ax till limpa.
Vi arbetar med närproducerade råvaror både när det gäller kött och grönt i den mån det är möjligt. Närheten till vattnet och skärgården gör också att fisk är ett naturligt råvaruval. Spårbarheten i valet av råvaror är viktigt och helst vill vi kunna veta exakt var fisken eller köttet kommer ifrån.

Vi brinner för är att hitta de bästa smakerna med de allra finaste råvarorna och omvandla dem till en måltid som stannar kvar i ditt minne.

Kvaliteten genomsyrar all vår matlagning, från obearbetad råvara till färdig rätt. Vi jobbar med KRAV-märkta produkter så långt det är möjligt, och att göra all mat från grunden är en viktig ledstjärna för köket på Skåvsjöholm.

– Min filosofi är att det alltid måste vara gott, oavsett om det är en mustig svampsoppa, en grillad gös eller en saftig biff. Och med tanke på vart världen är på väg känns det också viktigt att bidra till en grönare framtid. Tillsammans med mina fantastiskt duktiga kollegor får jag chansen att göra detta!

Det bästa jag vet är när gästerna utbrister ”Satan, vad gott det va” säger köksmästare Jonathan Birgersson.

Fantastisk utsikt över Stockholms skärgård

Glas, tegel och svart skiffer, dessa naturliga element bildar grunden i vår restaurang som rymmer 140 sittande gäster. Naturen är alltid nära och kanske sprakar en brasa i den stora öppna spisen. Som gäst bjuds du på en magnifik utsikt över havsbandet.

Även om vi ständigt får mycket uppskattning för den vackra miljön och utsikten, så är det ändå alltid måltiderna som serveras i vår restaurang som får allra mest beröm. Vi får dagligen komplimanger från våra gäster om vår mat och självklart jobbar vi hela tiden med att överträffa förväntningarna.

Vi vill att det ni serveras ska ha det lilla extra samtidigt som ni får den bästa servicen – så att ni verkligen ska trivas hos oss!

Två barer samt en gedigen vinkällare

På Skåvsjöholm finns två trevliga barer, en i lobbyn och en i markplan. I vår lobbybar är det populärt att samlas innan middagen för att inleda kvällen. Njut av god dryck tillsammans, slå er ned i någon av de svenska möbelklassikerna och njut av utsikten. Lobbyn kan även användas för företagsmingel eller som utställningslokal, fråga oss så kikar vi på den bästa lösningen för er.

Efter middagen rekommenderar vi ett besök i vår bar som ligger markplan, precis i anslutning till vinkällaren och relaxavdelningen. Ett mysigt tillhåll för de som vill hänga i baren eller bara sitta ned tillsammans. Här finns också darttavla och storbilds-TV där vi vid vissa tillfällen visar sport och andra evenemang.

Tillåter vädret, så öppnar vi med glädje upp de fem glasdubbeldörrarna till den vackra uteplatsen mot vattnet och stranden. I den magiska kvällssolen kan du njuta av drinken och skärgårdsvyn.

Viner valda med omsorg från vinkällaren

Rätt kombination av vin och mat lyfter måltidens smakupplevelse. På Skåvsjöholm har du möjlighet att dricka viner från världens alla hörn – utvalda med omsorg. Så långt det är möjligt jobbar vi även här med ekologiska och hållbara produkter. Minst 50% av de ölsorter vi erbjuder är ekologiska.

Till middagen kan ni alltid välja ett vinpaket exklusivt komponerat för kvällens meny. För dig som vill välja på egen hand finns ett brett spektra av viner att välja från i vår vinkällare.
Ta gärna kontakt med vår restaurang och någon av våra tre sommelierer för att diskutera viner till middagen. Är du intresserad av vinprovning som aktivitet, så arrangerar vi den med glädje efter era önskemål.