topp bild

Om oss - Skåvsjöholm

Inbäddat vid Skåvsjöholmssundets strand ligger den unika byggnad som inhyser Skåvsjöholms konferensanläggning. Alltifrån arkitekturen till skulpturerna i den omgivande parken och konsten som hänger på väggarna andas 1960-tal.

Byggnaden är ritad av den danske arkitekten Carl R. Fredriksen. Den rena, ljusa och luftiga känslan som arkitekten ville förmedla sitter fortfarande i väggarna. Entrén och restaurangen med de stora panoramafönstren och de svarta skiffergolven är tidstypiska stilistiska detaljer från just 60-talsdesignen.

Hos oss hittar du 17 möteslokaler i varierande storlek och vi har plats för 107 övernattande gäster i 87 enkelrum och 10 twinrum. De flesta rum har en fantastisk utsikt över vår vik

Har vi sagt att det är en upplevelse i sig att vara på Skåvsjöholm?

 

Miljö & Kvalitet

På Skåvsjöholm är miljöarbetet inte bara ett dokument. Omtanken om miljön genomsyrar hela verksamheten. Vi bedriver sedan länge ett aktivt miljöarbete med strävan att minska miljöpåverkan från vår verksamhet. Vi är oerhört stolta över att ha varit ett utav de första Svanenmärkta hotell-& -konferensanläggningarna i Sverige. Givetvis är vi det fortfarande. Dessutom är vi miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Kvalitet i alla led är viktigt för oss och vi är även certifierade enligt ISO 9001. Allt för att du lugnt ska kunna luta dig tillbaka och bara uppleva ditt möte på Skåvsjöholm!

Sedan januari 2017 bidrar vi dessutom med 10 kronor per gästnatt till Naturskyddsföreningen och deras viktiga arbete att rädda Östersjön.

Vi gör egentligen mycket mer än så och vi berättar gärna om det om du frågar oss.