Om oss

Bara 25 min från Stockholm C och 35 min från Arlanda hittar du Skåvsjöholm.

För dessa minuter får ni väldigt mycket skärgårdsmiljö och naturupplevelse.

Nära stan men ändå så nära skärgården, naturen och havet. Här möts ni i moderna möteslokaler, sover i finfina hotellrum, njuter av fantastiska måltider i vacker restaurang och umgås i relaxavdelning, bar och gym. Allt med strålande utsikt över vattnet, naturen ständigt närvarande och allt under ett och samma tak. Målet är att du ska få ett prickfritt möte där allt hänger ihop; atmosfär, service, måltider, teknik, hotellrum och aktiviteter.

Vår byggnad är ritad av den danske arkitekten Carl R. Fredriksen i början av 60-talet. Entrén och restaurangen med de stora panoramafönstren och de svarta skiffergolven är tidstypiska detaljer från just 60-talsdesignen. Den rena, ljusa och luftiga känslan som arkitekten ville förmedla finns fortfarande kvar och vi fortsätter att anamma denna känsla när vi kontinuerligt tar hand om och förnyar Skåvsjöholm.

Hos oss hittar du 17 möteslokaler i varierande storlek och vi har plats för 107 övernattande gäster i 87 enkelrum och 10 dubbelrum, samtliga nygjorda under 2020. De allra flesta rummen har en fantastisk utsikt över vattnet.

Boka konferens

Kontakta oss

Vi hjälper dig med glädje om du har frågor och funderingar kring konferenser, möten eller kickoffer. Tveka inte att höra av dig till oss via telefon, chatt eller mail. Vi finns här för att se till att ert möte blir prickfritt! 

Vår bemannade bokningsservice finns på plats helgfria dagar året runt, måndag-fredag 08.00-17.00. Övriga tider är du välkommen att använda vår online-bokning. 

Hitta hit

För GPS:

knappa in vår gatuadress, ”Skåvsjöholmsvägen 80, Åkersberga”.

Från Stockholm – körtid 25 min
> Kör E18 mot Norrtälje.
> Sväng av mot Arninge/Vaxholm och tag av mot Vaxholm i rondellen.
> Efter 4,7 km tag till vänster mot Åkersberga/Svinninge, följ skyltningen mot Skåvsjöholm.
> Efter ytterligare 2,8 km svänger du höger mot Skåvsjöholm.
> Följ skyltningen till vägens slut (Skåvsjöholmsvägen 80).

Från Arlanda – körtid 35 min
> Kör E4 mot Stockholm.
> Efter ca 20 km kör av vid Häggvik och kör väg 265 österut mot E18 Norrtälje, 16 km.
> Vid avfarten till E18 kör rakt fram i de två rondellerna mot Åkersberga, väg 276.
> Efter 9 km tag höger i rondellen, efter golfbanan, mot Vaxholm.
> Kör ca 7 km, tag vänster mot Skåvsjöholm och kör till vägens slut.

Med båt
Från Stockholm  med skärgårdsbåt tar det ca 1,5 timme, med RIB ca 40 minuter. Ring oss och boka, vi har båtar som rymmer upp till 80 personer.

Med kollektiva färdmedel
Ta buss 670 mot Vaxholm från Tekniska Högskolan eller Danderyd. Byt till buss 683 vid Kulla Vägskäl.  Kliv av vid hållplats Rydbo Saltsjöbad. Från hållplatsen är det sedan en promenad på 10 minuter. Följ vägen fram och ta av till höger vid vår skylt.

För din bästa resväg till oss, gå in på sl.se ange; Skåvsjöholmsvägen som din slutdestination. Eller slå oss en signal så hjälper vi dig!

Hållbarhet, miljö & kvalitet

För oss på Skåvsjöholm är det viktigt att ta ansvar för framtiden och att bidra till en bättre värld på alla de sätt vi kan. Omtanken om miljön genomsyrar hela vår verksamhet och hållbarhetstänket är inarbetat sedan länge, det finns med i allting vi gör. Vi bedriver sedan länge ett aktivt miljöarbete med ambition att minska vår miljöpåverkan. Skåvsjöholm var ett av de första Svanenmärkta hotell- och konferensanläggningarna i Sverige. Givetvis är vi det fortfarande. Dessutom är vi miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Genomgående hög kvalitet, på alla plan, är viktigt för oss och vi är även certifierade enligt ISO 9001. Allt för att du lugnt och tryggt ska kunna luta dig tillbaka och bara uppleva ditt möte på Skåvsjöholm!

Sedan 2016 är vi stödföretag till Naturskyddsföreningen och bidrar bl a med 10 kronor per gästnatt till deras viktiga arbete för att rädda Östersjön. Besök gärna vår utställning i ämnet när du besöker oss nästa gång!

Utöver ett prickfritt möte så kan vi också locka med en fantastisk natur i härlig skärgårsdmiljö bara 25 minuter ifrån centrala Stockholm. Vi erbjuder både skog, vatten och strand. Ta en paus i konfererandet för en avkopplande promenad längs vattnet och upplev vår vackra udde i skärgården.

Exempel på vårt arbete

 • Vi prioriterar råvaror och andra inköp efter miljömärkning 
 • Vi kolsyrar vårt eget vatten 
 • Erbjuder charger för elbilar 
 • 93 % av all värme och kyla till huvudbyggnaden produceras via sjökollektorer och i Villa Skåvsjöholm står bergvärme för 100 %. 
 • Bussbolaget vi samarbetar med använder sig enbart av fossilfria bränslen HVO. 
 • 2017 totalrenoverade vi vårt kök som medförde en minskad energiförbrukning med drygt 95 %, vilket vi nominerades till Årets miljöinitiativ för! 
 • Alla våra hotellrum är behovs- och närvarostyrda. 
 • Vi prioriterar alltid MSC- märkt och godkända fisk och skaldjur. 
 • 50 % av vår fantastiska frukostbuffé är ekologisk. 
 • 2019 sorterade vi ut 4700 kg matavfall som blev biobränsle och biogas. 
 • Krav på ständiga miljöförbättringar på varje avdelning som uppföljs årligen. 
 • Enbart en kemikalie används av vår städpersonal, naturligtvis är den Svanenmärkt. 
 • Vi strävar för att hålla en lägre köttkonsumtion och erbjuder alltid frestande vegetariska alternativ. 

ISO certifieringar

Kvalitet i alla led är viktigt för oss och vi kvalitetscertifierades enligt ISO 9001 redan 2001.

Vi är också miljöcertifierade enligt ISO 14001. Hos oss är de inte bara dokument, utan miljö och kvalitetsarbetet är väl inarbetat och genomsyrar hela vår verksamhet. Vi bedriver sedan länge ett aktivt miljöarbete med strävan att minska miljöpåverkan från vår verksamhet och är oerhört stolta över att också vara ett av de första Svanenmärkta hotell- och konferensanläggningarna i Sverige. Fråga oss gärna så berättar vi mer!

Sedan 2016 bidrar vi dessutom med 100 000 kronor årligen till Naturskyddsföreningen och deras viktiga arbete att rädda Östersjön.

Svanenmärkt

Att välja ett Svanenmärkt hotell innebär att du väljer ett ställe som tar ansvar och som har klarat Svanens hårda miljökrav.

Kraven blir hårdare och hårdare vid varje revidering och det pågår ett ständigt arbete med att utveckla vårt miljöarbete för att bli ännu lite bättre hela tiden. Vi är Svanenmärkta sedan 2001 är stolta över att vi var en av de första hotell- och konferensanläggningarna i Sverige med detta. Senast har kraven bla skärpts gällande energiförbrukning och kemikalier i mat och dryck. Du kan läsa mer om svanen här nedan och hur du själv kan bidra till ett mer hållbart liv.

Här kan du läsa mer om Svanen!

Naturskyddsföreningen

Östersjön är Skåvsjöholms närmaste granne, men mår dessvärre inte så bra.

Vårt vackra läge i Stockholms innerskärgård i en vik av Östersjön, påminner oss hela tiden om hur värdefullt havet är. Närvaron och utsikten mot vattnet gör sig ständigt påmind; från restaurangen, hotellrummen och möteslokalerna. Vi vill vara delaktiga till att havet ska må bättre och är mycket stolta och glada över att kunna ha möjlighet att bidra till att rädda den.

Sedan 2016 skänker vi, som stödföretag till Naturskyddsföreningen, årligen 100 000 kronor till deras arbete med att rädda vattnet i våra havsvikar. Och visst är det fantastiskt med våra hav? Du skulle faktiskt kunna ta dig från vår strand och segla hela jorden runt.

Besök gärna vår Östersjöutställning nästa gång du är på konferens eller möte hos oss!

Situation sthlm

Vi stöder Situation Sthlm och deras viktiga arbete sedan många år, men kände att vi att vill öka engagemanget i sociala sammanhang ytterligare.

Socialt engagemang

Vi är ett härligt glatt och engagerat gäng som jobbar här och att också bidra till att göra världen lite bättre för våra medmänniskor är viktigt för oss! Vi stöder Situation Sthlm och deras viktiga arbete sedan många år, men kände att vi att vill öka engagemanget i sociala sammanhang ytterligare.

Så, mot den bakgrunden föddes vårt välgörenhetsprojekt Skåvangåvan! Detta innebär att vi varje månad låter en i personalen välja ett välgörande ändamål som ligger just hen varmt om hjärtat, Skåvsjöholm donerar sedan 1500 kronor till den utvalda organisationen. Nu senast valde Madeleine, som ni kan träffa på lite var som helst här hos oss – i restaurangen, lobbyn, cafeterian, partytältet eller i baren. För Madde rådde ingen tvekan – hon skänkte sin Skåvangåva till solvatten och deras arbete med att rena vatten med hjälp av solljus – ett mycket bra val tycker vi!

Tidigare har följande blivit utvalda: Nattvandrarna Åkersberga, Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskningen, Suicide Zero, Hundar utan hem, Missing People, Norrtälje katthem, Kvinno- & tjejjouren i Vallentuna, Giving People, Solgläntans katthem i Vallentuna, SPEC Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd, The Ocean Cleanup, Hjärnfondens Alzeimerforskning, Djurens rätt, Narkolepsiföreningen, Vid din Sida, Läkare utan gränser, Melanomföreningen, Rädda barnens arbete i Ukraina, Diabetesfonden, Fibromyalgiförbundet, Barncancerfonden, Oxfam, Läkare utan gränser, Celiakiförbundet och Alzeimerfonden, Ungdomsjouren Bellis och Stockholms Stadsmission, Barncancerfonden, Bröstcancerförbundet, Naturskyddsföreningen och Sjöräddningssällskapet.

Utvald av Svenska Möten

Svenska Möten är experter på möten och hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet.

Att vi är utvalda av Svenska Möten innebär en garanti för dig som kund att vi möter höga kvalitetskrav och är certifierade enligt Svenska Mötens klassificeringssystem.

Skåvsjöholm äger Svenska Möten tillsammans med ca 130 andra utvalda mötesanläggningar runt om i Sverige. Alla dess anläggningar är miljöcertifierade med Green Key eller som vi, Svanenmärkta. Läs mer på www.svenskamoten.se

Vill du ha en smidig och miljövänlig deltagarhantering för ditt möte, kan vi rekommendera elektronisk deltagarhantering via Svenska Möten. Fråga vår bokning så berättar vi mer!

Arbetsmiljö

Årligen utbildas personalen i HLR och L-ABC, en trygghet för både gäster och anställda. Det finnas även hjärtstartare på plats. Krishantering utbildar vi oss i vartannat år. Det görs kontinuerliga riskbedömningar i verksamheten och extern tjänst med besök från vår företagshälsovård en gång om året. Vi håller bra marginal till lagar och avtals minimiregler precis som att god distans hålls till vad som rent allmänt brukar krävas av liknande verksamheter. Självklart är vi medlemmar i arbetsgivarorganisationen Visita och har därmed kollektivavtal med Hotell & restauranganställdas fackförbund och Unionen. För att Skåvsjöholm ska utvecklas framåt och att alla ska känna sig delaktiga, arbetar vi ständigt med förbättringsprocesser där all personal bidrar med sina idéer, stora som små.

Lediga jobb

Ledigt jobb
Kock/kallskänka – extra
Skåvsjöholm söker nu ytterligare en duktig kock med kunskap inom kallskänken för att komplettera vårt fantastiska team i köket. Glädjande nog har vi en stor efterfrågan och behöver emellanåt stärka...
Ledigt jobb
Kock – heltid
Skåvsjöholm söker nu ytterligare en duktig kock, som även har kunskap i det kalla köket, för att komplettera vårt fantastiska team i köket. Vi får väldigt mycket beröm för allt...