Miljökampenen lärande aktivitet om våra hav

13 februari 2018 10:13

Miljökampen

Miljökampen är en en utbildande och spännande teambildande aktivitet för er som vill ha en aktivitet med ett meningsfullt innehåll.

Tema Rädda Östersjön

De senaste 70 åren har vi människor utsatt Östersjön och andra hav och livet i haven för enorma påfrestningar. Vi har förorenat och fyllt dem med skräp. Vi har fiskat för mycket av vissa fiskar, och rubbar urgamla marina ekosystem.

Vad kan vi göra för att skapa bättre förutsättningar för att vår natur ska kunna återhämta sig från människans påfrestningar?

Skåvsjöholm stöder Naturskyddsföreningen

Skåvsjöholm har valt att stödja Naturskyddsföreningen i deras arbete med att rädda Östersjön och genom att välja Skåvsjöholm är  du med och bidrar till detta arbete. För varje gästnatt som spenderas på Skåvsjöholm skänker vi  nämligen 10 kronor till Naturskyddsföreningen.

En aktivitet för att öka kunskapen om haven

I Miljökampen får deltagarna möta utmaningar som ger insikter inom hälsan för både hav och land. Samtidigt gäller det att med engagemang och listighet nå det bästa resultatet för sitt lag.

Skärp dina sinnen, för här är det samarbete med lagkamrater och uppmärksamhet riktad mot din omgivning som gör ditt lag till vinnare!

Exempel på utmaningar:

  • Kreativa lösningar
  • Tester/provtagningar
  • Sök efter gömda föremål på platsen
  • Kunskap/Trivia
  • Logik
  • Foto/Filmutmaningar

Tidsåtgång: 1,5 timme

Pris per person: 395:-, minimidebitering 7.000:-